E-naručivanje na servis Besplatno isprobajte Toyotu Cjenici i katalozi Kontakt i radno vrijeme

Prius

Originalni hibrid koji su odabrali predvodnici


Potrošnja
od

4,1

l/100 km

Sve navedene vrijednosti potrošnje goriva i emisije CO2 su izvučene iz rezultata laboratorijskih ispitivanja prema službenim EU propisima. One omogućavaju usporedbu među vozilima i mogu se ne podudarati s vrijednostima u svakodnevnoj vožnji
Zatvori
Pogledaj izjavu o odricanju odgovornosti

Prius predvodi. Ostali slijede.

Priča o Priusu je započela 1997. Prvi serijski hibrid je toj tehnologiji dao sasvim novo značenje. Sada je vrijeme za novo poglavlje. Prius objedinjava inteligentnu konstrukciju i tehnologiju kako bi pružio dinamične vozne performanse i odličnu upravljivost, zahvaljujući čemu je podjednako zabavan za voziti koliko je i učinkovit.
Oblikuje budućnost. Predvodi.

Automobil koji je definisao hibridni pogon prije više od dvije decenije i dalje ga nanovo definiše.

Savremeni dizajn. Inteligentna vožnja.Ovo je automobil savremenog izgleda koji je u skladu s njegovim naprednim mogućnostima. Novi dizajn je zadržao legendarnu trokutastu Priusovu siluetu, ali je nadopunjen izrazito savremenim, čistim linijama oblikovanima za optimalno strujanje vazduha. Rezultat je automobil koji je podjednako privlačan za oko koliko je i užitak za voziti.

Visokoučinkovit. Istinski zabavan.Vožnja hibrida nikada nije predstavljala ovakvo zadovoljstvo. Neprimjetan prelazak između električnog i benzinskog pogona vam daje dinamičko ubrzanje kada vam je potrebno, a uživat ćete i u pogodnostima dojmljivih performansi i voznih svojstava zahvaljujući spuštenom težištu, naprednom vješanju i linearnom dotoku snage.

Bolje prianjanje radi dodatne sigurnosti uz Hybrid AWD-i.Uvođenje inovacija se nastavlja uz Hybrid AWD-i. Ovaj sustav, konstruisan po mjeri Priusa, je prvi inteligentni pogon na sve točkove na automobilu ove klase. Konstruisan je kako bi pružio dodatnu kontrolu nad vozilom na klizavom putu , npr po kiši ili snijegu, i tako vam daje dodatnu dozu bezbrižnosti kada je stvarno trebate. S obzirom na njegove male dimenzije, ne morate raditi nikakve ustupke po pitanju učinkovitosti ili zapremine prtljažnika.

Dopadljivo inovativan.
Nevjerovatno učinkovit.

Usavršavamo hibride preko 20 godina.

Iskonski komfor i intuitivna tehnologija.

Kada je riječ o stvaranju ugodnog prostora, svaka je
pojedinost važna. Putnička kabina u Priusu kombinuje kvalitetne materijale s čistim, savremenim dizajnom, a za presvlake ergonomskih sjedišta nudimo niz prelijepih novih tkanina.
Veliki virtuelni zaslon prikazuje brzinu te podatke o hibridnom sistemu i udaljenosti vozila direktno na vjetrobran, dok intuitivni sistem Toyota Touch® 2 with Go čini zabavu u vozilu i navigaciju jednostavnima.

Na taj način ostajete informirani, kako
biste mogli reagirati.

Inovativni sistem Toyota Safety Sense podiže pojam
pomoći vozaču na novi nivo. Ovaj sistem koristi 22 senzora brižljivo raspoređena
po vozilu radi predviđanja mogućih opasnosti i davanja upozorenja kako biste mogli odmah reagovati - na taj način su svi u vozilu, i oni van vozila, sigurniji.
Istražite sigurnosne sisteme

Galerija

Naša politika E-privatnosti

Kolačiče na našoj stranici koristimo kako bi vam osigurali bolju uslugu. Ako ste s time zadovoljni nastavite normalno koristiti ovu stranicu.